Ansiktszonterapi


 Om behandlingen hemsidan (2)

Ansiktszonterapibehandlingen består av en serie i 7 steg där terapeuten identifierar, behandlar grundorsaken till problemet och stimulerar självläkning. Behandlingen arbetar mot det neurologiska systemet, meridiansystemet, blodomloppet, lymfan samt reflexzonerna.

Det är en holistisk behandlingsform som syftar till att skapa framkomliga vägar för nervimpulserna som skickas mellan hjärnan och den övriga kroppen. När impulserna kommuniceras utan hinder får hjärnan reda på hur kroppen mår, skickar impulser om något behöver åtgärdas, och ger kroppen verktygen som behövs för balans och självläkning. Terapeuten arbetar lokalt i ansiktet och på kraniet, och stimulerar reflexzoner samt nerv-, blod- och meridiansystemen. Behandlingen, som består av 7 faser, stimulerar hela kroppen inklusive organ, körtlar och leder.

  1. Akupressur

Varje behandling inleds med att lugna ner klientens system. Det gör kroppen blir redo att ta emot behandlingen och behövs eftersom de flesta av oss har ett ständigt kommunikationsbrus i hjärnan till vardags.

  1. Indianmassage – Terapeuten hittar orsaken.

Via indianmassagen gör terapeuten en bedömning av vad som är grundorsaken till patientens symptom. Ursprungsobalansen identifieras genom att gradera depåer som bildats under patientens hud.

  1. Zonterapi – behandling av orsaken.

I det tredje steget av behandlingen inleder terapeuten behandlingen av orsaken via zonterapi utifrån ett av 8 neurologiska scheman med hjälp av strykningar. För patienten känns zonterapin ungefär som indianmassagen.

  1. Rörelseapparaten

I fas fyra stimuleras zoner som är relaterade till leder, rörelseapparaten och sinnena. Terapeuten arbetar för att komma ner lite djupare och drar isär skinnet, trycker och skapar friktion med korta rörelser.

  1. Fysiska kroppen:

Fas fem är precis som fas tre och fyra en neurologisk behandling där kraniet, ryggraden samt extremiteterna behandlas enligt det orientaliska schemat för den fysiska kroppen och vävnaderna.

  1. Lymfdränage

I fas sex hjälper terapeuten patientens kropp att städa upp efter alla processer som satts igång. Terapeuten stimulerar samma akupunktur punkter som i fas ett genom att cirkulera och pumpa för att transportera bort slagg så att det lämnar kroppen.

  1. Psykiska kroppen.

I den avslutande fas sju arbetar terapeuten med den psykiska kroppen. Terapeuten arbetar med strykningar med båda tummarna och gör cirkelrörelser från pannan, näsryggen, kinderna, området mellan näsa och mun och avslutar med knipande rörelser längs hakan och på käken.

I behandlingen ingår även Colon Link som hjälper till att balansera allt som har med hormoner att göra via en egen karta, behandling av alla hormonella punkter men de som har mest obalans balanseras upp och jag ger även ofta någon form av hembehandling för bästa resultat.

Priser:

Ansiktszonterapi med colon Link   695 kr (Epassi gäller här)