Djupvågsbehandling av häst


Djupvågsbehandling är effektiv mot värk och spänningar

Behandlingen ökar hästens rörlighet, släpper på spänningar via faschian/ bindväven som omsluter allt i kroppen- muskler, nervsystem organ ner till cellnivå.
När hästen blir stel och arbetsovillig beror det ofta på att bindväven klibbat ihop eller blivit inflammerad vilket då påverkar musklerna och det gör ont.

Djupvågsbehandling är otroligt effektiv vid behandling av hästar, till stor del på grund av hästens anatomi. Hästens relativt stora muskelmassa gör att de djupa vågorna sprids snabbare och över mycket större ytor än vid behandling av människor. Spridningen/ rörelsen sker via bindvävsstrukturer genom hästens stora muskelmassa och glidytor vilket skonsamt skakar loss spänningar och låsningar, ökar rörligheten, cirkulationen förbättras i kroppen och hästen kan börja bli mjuk, smidig och avslappnad igen.

Det leder i sin tur till att koordination och takt förbättras, du får en gladare och mer samarbetsvillig partner som presterar bättre oavsett tävlingsdiciplin eller varför inte en roligare ridning till vardags.
Hästarna älskar det och det är så roligt att få ta del av deras resultat och era framsteg som terapeut med den här fantastiska förlängningen av mina händer.
Med djupvågorna når jag att lösgöra på djupet dit mina händer inte når, jag kan vara en bit ifrån det smärtsamma området och effekten sprider sig dit det ska på ett skonsamt sätt, vilket jag tycker är en stor fördel.
AtlasMaroonOne är en prisbelönt innovation – designad, utvecklad och tillverkad i Sverige som älskas av både hästar och de hundar ,samt deras ägare,som jag har haft glädjen att arbeta med.

En behandling börjar oftast med att vi tittar på hur ditt djur rör sig, känner igenom hela hästen och bildar mig en uppfattning om hur behandlingen ska gå vidare.

Efter brukar jag gå igenom några enkla stretchövningar om ni vill

Ni kan ringa för information eller beställa tid för behandling på 0708 340 811

Pris djupvågsbehandling: 700 Kr plus milersättning

Med tillägg av nedanstående alternativ tillkommer 275 kr

Djurkommunikation

Ansiktszonterapeut

djupvåg bild1